Voor wie fiets ik?

Mensenrechtenverdedigers (MRV) maken zich hard tegen onrecht en zorgen dat zij die niet gehoord worden een stem krijgen. Dit zijn enkele van de MRV waar wij mee gewerkt hebben.

Karen Mejía, vrouwenrechtenverdediger uit Honduras. Deze korte documentaire gaat over Karen en haar ervaringen als advocaat in Honduras en binnen het Shelter City initiatief in Nederland.

 

 

Yamen, veldwerker in de Gazastrook. Samen met zijn team, bestaande uit vijf veldwerkers, en de steun van vele vrijwilligers werkt Yamen onophoudelijk aan de documentatie en verslaglegging van mensenrechtenschendingen in de Gazastrook door Israelische bezetters en Palestijnse machthebbers. 

Lees hier zijn verhaal.

 

Diana, mensenrechtenverdediger uit Mexico. Diana wijdt zichzelf toe aan het helpen van families die op zoek zijn naar hun naasten. Zij verbleef drie maanden in Shelter City Utrecht waar ze weer op kracht kon komen, met internationale organisaties kon spreken over de situatie daar en de nodige vaardigheden op kon doen die haar veiligheid zouden garanderen na terugkomst. Kijk hier de korte documentaire over Diana:

 

 

Arsene, mensenrechtenadvocaat uit de DRC. In maart 2016, deed Arsène mee aan een veiligheidstraining in Den Haag georganiseerd door Justice and Peace Nederland.

Lees hier zijn verhaal.

Kom hier meer te weten over de mensenrechtenverdedigers die door Shelter City geholpen zijn.