Sjaspatat

Sjaspatat

( Gekozen door teamcaptain: #Ride4Activists )

van totaal € 1.200 (214%)

Final update: We all made it! Anna, Steven and Jan did 210 km from Tilburg to Nijmegen, via Deventer (almost), to Utrecht. Zhana did Utrecht to Harlem and finishing in The Hague (110 km). 

 

Update (part deux): Sjaspatat has gone international! We have a new member in Zhana. Now between the four of us we will be riding more than 750 km on Saturday May the 18th.

 

Update: Streefbedrag aangepast! We zijn nu met z'n drietjes, Anna, Steven en Jan. We fietsen samen meer dan 600 km op 18 mei. We hebben ons streefbedrag aangepast naar 1200. Dat is 20 euro per km. Logisch toch? Dankzij onze enthousiaste donateurs was ons eerste bedrag al heel snel gehaald en we zijn erg ambitieus. Helpen jullie ons?

 

Fietsen in een veilig land en daarmee aandacht genereren voor activisten die letterlijk hun leven riskeren voor de mensenrechten van anderen. Het zeer aangename met het zeer serieuze combineren. What's not to like! Het Shelter City Initiatief biedt hele concrete en noodzakelijke steun aan mensenrechtenverdedigers op het moment dat ze het echt nodig hebben. De rust, de afstand en een groot netwerk in Nederland biedt hen de kans om op adem te komen, te werken aan zichzelf en, daarmee, weer voor de rechten van anderen in hun eigen land, op te komen. We kunnen ons geen concretere vorm van ondersteuning voorstellen! Zelf zijn we ook al heel lang actief op mensenrechten. Vaak in beleid of wetgeving, met langere programma's en projecten. Werk dat kan frustreren en veel geduld vergt. Juist de ontmoeting met deze activisten geeft zelf meer betekenis aan je werk. Als we daar dan zo concreet aan kunnen bijdragen, 'simpelweg' door het meest Nederlandse te doen dat mogelijk is, namelijk fietsen, dan doen we dat heel heel graag.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
23-05-2019 | 02:07
18-05-2019 | 22:14
18-05-2019 | 07:15 Lekker bezig Jan! Mooi zo’n actie, zet m op!
17-05-2019 | 23:49
17-05-2019 | 21:18