Jouw impact door mee te doen met Ride for Rights

 

Bescherm mensenrechten en hen die ze verdedigen 

 

Ride for Rights 2019 haalt geld op voor het Nederlandse initiatief Shelter City dat bescherming biedt aan mensenrechtenverdedigers die thuis gevaar lopen. 

Doordat de ruimte voor een burgermaatschappij alsmaar kleiner wordt, is het verdedigen van mensenrechten steeds gevaarlijker. In veel landen worden mensenrechtenverdedigers monddood gemaakt, bedreigd, gearresteerd, gemarteld en soms verdwijnen zij zelfs door toedoen van iemand uit de regering of andere groeperingen.

Het Shelter City initiatief is actief in elf Nederlandse steden en biedt tijdelijk onderdak, training en veiligheid aan mensenrechtenverdedigers zoals journalisten, gemeenschapsleiders, advocaten, artiesten en academici die tegen mensenrechtenschendingen vechten in hun thuisland maar die bedreigd worden vanwege hun werk.

 

Mensenrechtenverdedigers en hun omgeving voorzien van een schild

Het geld dat we ophalen met Ride for Rights komt volledig ten goede van veiligheidstrainingen voor mensenrechtenverdedigers die tussen september en december 2019 in het Shelter City programma zullen zitten.

De veiligheidstraining is een van de belangrijkste onderdelen van het Shelter City initiatief. Zie het als een soort schild, door mensenrechtenverdedigers de juiste vaardigheden en instrumenten te bieden die zij nodig hebben om zichzelf, hun collega's en gemeenschap te beschermen - of het nou om fysieke of digitale veiligheid gaat - kunnen zij op de lange termijn in veiligheid doorgaan met het effectief promoten van mensenrechten.

 

Voor wie fiets ik?

 

Lees hier meer over de mensenrechtenverdedigers uit het Shelter City programma.